מוזיקה חובקת עולם

הקורס

סיור מסביב לעולם תוך כדי הכרות עם המוזיקה המאפיינת כל מקום והשפעתו על התפתחות (או אי-ההתפתחות) המוזיקלית עד ימינו.

  • מה מייחד את המוזיקה האפריקאית?
  • מה המניע העיקרי של המוזיקה מהמזרח הרחוק?
  • מה הקשר בין אירופה, אפריקה ואמריקה מבחינה מוזיקלית ומה השפעתה על הדמוגרפיה העולמית?
  • האם ה"סלסולים" שייכים באמת רק למוזיקה המזרחית?
  • מה בא קודם – הריקוד או המנגינה?

לשבת על הכסא ולהרגיש בחו"ל. לטוס על כנפי הצלילים למחוזות רחוקים, לתרבויות מרתקות ולעולמות אשר הולכים ונרקמים מולנו. דוגמאות מוזיקליות מרתקות וייחודיות. סדרה מהפנטת הדורשת פתיחות מחשבתית ויציאה מהעולם המוכר והטבעי לנו. הסדרה כולה מלווה בסרטוני וידאו מיוחדים, בדוגמאות נדירות של כתבי יד או מסמכים, ובמוזיקה נפלאה ממקומות רבים ברחבי העולם.

מבנה הקורס

מפגשי זום

מפגש ראשון: הקצב שבפנים 

אין ספק שהקצב מניע את העולם ואת האדם. במפגש זה נבדוק האם הקצב שנמצא בכל דבר שאנחנו עושים בחיי היום יום זהה בין היבשות או שונה? האם חיי היום יום מכתיבים את הקצב של המוזיקה או שהמוזיקה מניעה את הפעולות היום יומיות? נקשיב, נצפה ונברר מה עומד בבסיסו של הקצב המצוי במוזיקה המגיעה ממקומות שונים בעולם.

מפגש שני: לשיר את ליבך לעולם

הצורך לשיר טבוע בנפשנו. אומרים שהשירה מזככת את הנשמה אז מה מניע אותנו לשיר? האם המנגינה או המילים? מהו הכוח המניע שמאחד את כל הלבבות ומניע את כל הרגשות? נקשיב, נדון ונחוש את קסם השירה וביטויו במקומות שונים בעולם.

מפגש שלישי: לרקוד בכל עונה 

ריקוד הוא חלק מהותי מתרבות האדם בין אם הוא ריקוד מובנה, משוייף ומהוקצע, ובין אם הוא ריקוד עממי, מתפרץ ופראי. איך מושפע הריקוד מהמקום בו הוא נוצר? האם המוזיקה הנוצרת לריקוד או שהריקוד נוצר למוזיקה? מה השפעת עונות השנה על הצורך לרקוד? במפגש זה ננוע בריחוף קל בין הפראי לבין המהוקצע, בין האלגנטי לבין הפראי, בין המאופק לבין המתפרץ.

מפגש רביעי: הסלסולים, התלתלים ומה שביניהם

האם הסלסולים הומצאו ע"י המוזיקה המזרחית? האם המזרח אחראי לקיומם של הסלסולים במוזיקה ובתרבות? מה הם הסלסולים המערביים ואיך קשורים לכל זה התלתלים? מפגש משעשע החושף "סודות" מוזיקליים מרתקים על דברים ידועים ומוכרים.

מפגש חמישי: זה עולם קטן מאוד 

העושר המוזיקלי המתפתח ונוצר במקום אחד משנה דרמטית את התרבות המוזיקלית שנוצרה במקום אחר. הכיצד? האם תיתכן השפעה משמעותית על תרבות ומסורת ארוכת שנים? האם ה"כפר הגלובלי" היה קיים עוד הרבה לפני עידן האינטרנט והתקשורת האלקטרונית, ואם כן מה היו השפעותיו בעבר וכיצד זה מגיע לידי ביטוי כיום? במפגש זה ננסה לפצח את ה"קוד התרבותי" מיסודו ולהלחימו מחדש.

מידע נוסף

> ביטול השתתפות עד 72 שעות לפני תחילת הסדרה

> במידה ומשתתף לא יוכל להגיע הוא יקבל הקלטה (מוגבלת בזמן) של המפגש.

המרצה: אביבה בראודה

זמרת, מנצחת מקהלות, בעלת בית ספר למוזיקה ומרצה. בעלת ניסיון עשיר בהדרכות, הופעות, ארגון קונצרטים הפקת אירועים והפעלת קהל. בעלת M.A. בחינוך מוזיקלי והתמחות בניצוח מקהלות ותזמורות.